Land van

Land van

Anne

Anne Gubbels werkt als juridisch adviseur handhaving en openbare orde en veiligheid. Zij vertelt over kwesties die ze voorbij ziet komen in haar dagelijkse werk en het werken bij de gemeente

Foto van Anne

“Een walmende houtkachel, een te hoge schutting, een overlast veroorzakende buurtbewoner, maar ook ondermijning komt als onderwerp voorbij. Niet alleen mijn wetskennis maar ook de gesprekstechnieken uit de basisopleiding mediation kan ik in mijn werk toepassen. Door in gesprek te gaan met mensen, ongeacht de zaak, voorkom je vaak juridische rompslomp.”

“Tijdens mijn studie twijfelde ik nog welke kant ik op wilde, staats- en bestuursrecht of strafrecht. Er zit tussen deze laatste twee wat overlap en ik ben erachter gekomen dat mijn passie in de gemeentewereld ligt. Ik ben het type ambtenaar dat eerst kijkt naar wat wel kan en dan pas wat niet kan. Daarnaast is mijn werk niet alleen juridisch. Ik denk ook mee over beleid en uitvoering. In teamverband, met anderen juristen en beleidsmakers, maar ook met BOA's en de wijkagent of woningcorporatie. Opgeteld maakt dat het werk leuk en veelzijdig. We zijn met veel collega's, waaronder ook nieuwe gezichten, zoals ik. Dus als je bij Land van Cuijk komt werken; kom achter je bureau vandaan en zoek contact met je nieuwe collega's. Zo leer je je collega's écht kennen!”